NEVER UNDERESTIMATE A BLONDE WITH A PEN!

Mihaela Rădulescu - Întreabă-ma orice

„De cand suntem mici, ne punem intrebari. Pe cele mai nastrusnice si mai adorabile le adresam parintilor cand suntem copii, dar cand ajungem mari nu mai rostim intrebari esentiale, desi ne trec prin gand de atatea ori...Ba nu se cade sa le spunem cu voce tare, ba nu avem deprinderea formularii, ba ne este o teama frigorifica de raspuns, ba ni se pare ca STIM NOI...

Nu este un test psihologic, caci n-are cine sa va interpreteze raspunsurile si sa va eticheteze drept coleric, flegmatic, bun sau odios.

Nu este carte de citit pagina cu pagina, ca un roman, cu nerabdarea de a ajunge la final. O poti deschide zilnic, la intamplare, poposind, ca pe o banca in parc, la fiecare intrebare inedita, la fiecare intrebare pe care nu ti-a pus-o nimeni, niciodata, respirand aerul curat al sinceritatii.” (Mihaela Rădulescu)

” – Victor o să te iubească toată viaţa lui. Şi ştii de ce? Pentru că l-ai alungat, ai refuzat să-i fii nevastă, deşi te-a cerut de o mie de ori! Aşa fac bărbaţii – o iubesc exact pe femeia care-i respinge, nu pe aia care le e gheişă.”

“E incredibil ce diferenţă imensă e între ce gândeşte o femeie şi ce spune, când are în faţă un bărbat care a rănit-o crunt cândva, dar pe care l-a iubit enorm…”

“Motivele pentru care un bărbat îşi înşală iubita nu sunt multe sau excepţionale, fiind parcă, de secole, aceleaşi – mai mereu, este o conjunctură în care o femeie disponibilă şi atrăgătoare (nu neapărat mai reuşită decât cea de acasă) se află în locul potrivit, în momentul prielnic şi în faţa bărbatului vulnerabil.”

“Afectiv vorbind, femeile suferă ca de o boală cumplită când sunt înşelate şi înlocuite cu alta. E una dintre cele mai acute dureri pe care le simţi într-o viaţă de femeie – până şi durerile facerii au astăzi leac şi final fericit, pe când înşelatul lasă urme, deformează încrederea şi frumuseţea, dereglează mecanismul de iubire şi chiar metabolismul.”

“Am ieşit din casă ca din propria-mi viaţă…”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu