NEVER UNDERESTIMATE A BLONDE WITH A PEN!

Despre modernizare


Despre modernizare în dicționar
MODERNIZÁRE s. 1. v. renovare. 2. v. sistematizare. 3. înnoire. 
MODERNIZÁ, modernizez, vb. I. Tranz. A adapta la cerințele, la exigențele prezentului, a face să corespundă acestor cerințe; a înnoi. ♦ A da unui lucru un aspect modern, conform gusturilor și cerințelor actuale. ♦ Spec. A modifica limba unui text din trecut în conformitate cu normele limbii actuale.

Despre modernizare la personal
Astăzi cuvântul modern este la modă. El presupune neapărat ceva bun, calitativ, frumos, eficient și atractiv. Ne-am modernizat începând cu firele de păr din cap (pe care le vopsim când  însurim, le decolorăm pentru a fi din brunete -blonde, le lungim, le facem mai bogate și le tundem cu foarfece electric)  și finalizând cu felul cum ne alegem partenerul de viață (folosind internetul sau și mai nou apelând la agenții matrimoniale și la teste de compatibilitate pe care acestea  le foloses).
Cum zice și definiția, ne adaptăm la cerințele și la exigențele prezentului. Astăzi din ce în ce mai puțini din noi vorbesc la telefonul staționar, căci avem telefonul mobil; astăzi puțini din noi privesc televizorul, căci avem notebook-ul; nu mai plătim facturile la bancă, ci online; nu mai facem cumpărăturile la magazin, ci online; nu mai ieșim la o cafea cu prietenii, ci la un chat; nu mai e la modă să plătim cu bani gheață, căci sunt cărți de credit; nu mai avem ferestre din lemn, ci din plastic; nu mai scrim scrisori, nici măcar e-mailuri, ci sms-uri; nu mai zicem te iubesc, ci besk, fetele nu mai primesc flori parfumate, ci emoticuri colorate; nu mai e nevoie să ținem minte ziua de naștere a prietenului, internetul îl va felicita pentru tine, etc.
Trăim într-o perioadă în care a fi modern  înseamnă a fi om normal. Nu te poți considera a fi normal dacă nu ai haine ca la toți. Nu contează că pari ieșit din incubator, nuuu, important e să ai haine în conformitate cu stilul de azi. Nu ești normal dacă nu rostești fiecare al 4-lea cuvînt în engleză. Acum nu mai zicem sfârșit de săptămână, ci weekend; nu zicem scump-o, ci honey; nu mai zice bine, ci ok; nu zicem ce drăguț, ci how sweet.
S-a modernizat și lumea înconjurătoare. Nu se mai vând țigări Doina sau Nistru, le-au luat locul Lucky Star, Parlament, Glamur, etc. Nu mai avem în meniu pui cu cartofi, ci chicken with fries. Nu mai găsim în magazine Frigușor, ci Coca Cola. Nu le citim copiilor Scufița Roșie, sau Cinușăreasa, ci Bratz sau Hannah Montana. Nu mai arendăm casete video și nu le mai derulăm la început pentru a primit un leu înapoi, acum avem piraterie, descărcăm gratis de pe internet orice film dorim. Înainte băieții făceau cîte 10 minute până la terenul sportiv, pentru a juca fotbal, acum le i-a 30 de secunde să aprindă Fifa la calculator. Transmiteam bilețele și nu postam pe wall când doream să-i zicem ceva unei persoane. Pentru a face cunoștință cu o persoană era nevoie să te apropii, să te saluți, să-i zîmbești și să comunicați, acum dă-m friend request și gata, suntem prieteni. Aveam 2 prieteni cu care ne vedeam în fiecare zi, acum avem 2000 cu care nu am vorbit niciodată. Știam că ne place cineva pentru că vorbea cu noi în pauze sau pe drumul spre școală, acum pentru că ne dă like. Înainte ne întrebam cine la cine merge în vizită, pentru a mai sta de vorbă, acum ne întrebăm care diskatekă e mai glamurnaia pentru a ne duce și tusi. Nu exista 9GAG, ziceam bancuri cu Bulă mereu. Înainte ne era rușine dacă nu aveam o minge de jucat, acum ne este rușine dacă nu avea o mașină, dacă nu aveam haine de la Kenvelo și de la Nike. Mai demult învățam mult și sîrguincios toată seara pentru a da bine examenele, pentru a fi eminent, căci era o adevărată mândrie pentru noi, acum nu mai facem nimic, banii ne rezolvă totul. Mai demult profesoarea o chema pe mami la școală  pentru că nu făceam cum dorea ea, acum noi îl chemăm pe nenea cumătru din Minister pentru a-i ține morală profesoarei care nu face cum vrem noi. Nu mai cumpărăm Dacia sau Lada, acum Toyota, Lexus și BMW sunt la mare căutare. Nu ne mai numim Maria, Ion, Andrei sau Mihaela, suntem Mary, Jhonny, Andrew și  Mishelly. Nu mai găsim înghețată la cornet la colțul străzii, doar ambalată în magazin. Nu mai vrem să fim doctori și profesori, ci stewardese și antreprenori. Nu mai vrem simplu și frumos, ci performant și glamurna.
                             

Un comentariu:

  1. Daca totusi sa vorbim despre moda si til aceste sugestii vor fi actuale mereu, stilul desrie femeia, pot sa recomand un magazin tare bun, imi cumpar foarte des pentru mine aici http://shoptime.md/ru/ i-mi plac preturile si calitatea inalta!

    RăspundețiȘtergere