NEVER UNDERESTIMATE A BLONDE WITH A PEN!

10 motive pentru a începe ziua cu soare şi o ceaşcă de cafea

 Sunt puţine lucruri care mă pot binedispune la fel de eficient ca o dimineaţă însorită şi o ceaşcă aromată de cafea. Pentru mine ea e mai mult decît licoare care mă trezeşte şi îmi pune creierii “să lucreze mai rapid ca ai şefului” , e cea care scoate din mine primul zîmbet :) şi care îmi dă cheful de a ieşi din casă şi de a mă bucura de acea zi.
     Iată de ce am făcut o mini listă, cu cîteva chestii utile despre cafea, care ar trebui să vă facă s-o adoraţi şi mai mult: 
  1.    Cafeaua îmbunătaţeşte timpul de reacţie şi vigilenţă ,  poate creea bună dispoziţie, stimulează sistemul nervos, creşte activitatea intelectuală, reduce temporar starea de oboseală şi favorizează digestia.
  2. Cafeaua este un  bun remediu împotriva durerilor de cap şi a migrenelor , deoarece dilatează vasele de sînge.
  3. Consumul zilnic a trei ceşti de cafea îmbunătăţeşte capacitatea de memorare a femeilor în vîrstă, dar nu are nici un efect asupra memoriei bărbaţilor, potrivit unui studiu realizat în Franţa, care a fost publicat în revista medicală Neurology. 
  4. Cafeaua: multe studii susţin că este o sursă de antioxidanţi.
  5. Cafeaua simplă, fără zahăr, lapte sau frişcă este aproape lipsită de calorii. 200 grame de cafea au opt calorii. Acestea provin dintr-o cantitate mică de proteine, dar cafeaua conţine şi uleiuri mononesaturate. Uleiul râncezit este de vină dacă cafeaua din pungă capătă un gust ciudat, în timp.
  6. Cafeaua reduce cu 60 % riscul de apariţie a diabetului de tip 2. Acest lucru a fost demonstrat în urma unui studiu californian asupra a 200.000 persoane. Chiar şi persoanele care au băut cafea, dar s-au oprit, au risc scăzut faţă de cele care nu au băut niciodată .
  7. Mai mult de două ceşti de cafea pe zi provoacă insomnii şi aritmii cardiace.
  8.     O ceaşcă de cafea pe zi protejează ficatul de boli grave ca ciroza sau cancerul, arată un studiu al cercetatorilor de la institutul italian Mario Negri. 
  9.   Bautorii de alcool pot fi fericiţi, deoarece cinci ceşti de cafea le reduce riscul apariţiei cirozei.
  10.  Cofeina din cafea scade nivelul de depresie şi anxietate.

Şi pe final ceva funny :D

Cea mai scumpă cafea din lume se face din excremente de pisică indoneziană


“Raro Caffé” este probabil cea mai scumpă cafea din lume. Servită pe continentul asiatic sau chiar în cafenelele din Londra, preţul unei ceşcuţe de “Raro” ajunge până la 50de lire sterline. Interesant este că, de această dată, nu notorietatea sau luxul localului influenţează costul ci modalitatea prin care această cafea ajunge la “forma finală”.

Boabele nu sunt măcinate cu ajutorul vreunei maşinării ci într-un mod cu totul aparte, incredibil: cu ajutorul pisicilor indoneziene, ţinute în crescătorii pentru producerea aşa numitelor boabe“Kapi Luwak”. Boabele de cafea sunt înghţite de pisica indoneziană şi parţial digerate – sucul gastric al acestui animal conţine enzime ce dau un gust aparte boabelor de cafea. O misiune mai dificilă o are însă îngrijitorul care culege excrementele.

Cred că cel mai bine ar fi ca pasionaţii de cafele de “lux” să nu afle cum se fabrică “Raro Café”. Sau aroma extraordinară face ca procedeul de “optimizare” a boabelor să nu mai aiba vreo importanţă?!

3 comentarii:

  1. Mdeaa,, nu as avea curaj sa beau asa cafea dupa atatea citite... :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare apetisant sa beai o ceasca de cafea “Raro Café” ))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sigur nu m-as incumeta sa ma delectez cu aceasta ceasca de cafea,la cit e de scumpa , dar mai ales neobisnuita! :)

    RăspundețiȘtergere